Beklerde stoperler, VAR çizgileri, yeni yükselen takımlar arkadan oynamaya çalışıyor.
Geleneksel futbol taraftarlarının saf öfkeyle yumruk sallamalarına neden olan birçok modern stereotip mevcut ve kulübün yıllar içinde yeniden yapılan rozet tasarımları da bunun bir istisnası değil; size bakıyorum, Leeds United. Ancak bazen yeni gelişmeler haklı olarak kollarınızı açarak karşılanır.
Bununla birlikte, Tottenham Hotspur’un kendi başına bir değişikliğe uğradığı haberinin ardından oldukça iyi giden yeniden tasarımlara, sadece rozetlerinin altındaki kelimeleri kaldırarak bir göz attık.
10 Batı Ham United (2016)
Tartışmalı bir çığlık olabilir – bu yüzden 10 numaraya yerleşmiştir – ancak West Ham United bunu basit bir şekilde başaran birkaç kulüpten biri. Upton Park’tan, kendisi de karışık eleştiriler alan modern Londra stadyumuna taşındılar ve 2016’da değişiklikler getiren yeni bir rozeti yanlarına aldılar.
Armayı ve kale şeklini terk eden Çekiçler, eski rozetlerini, 1860 yılında Thames Ironworks’te inşa edilen ve suya indirilen ilk demir gövdeli savaş gemisi olan HMS Warrior’un pruvasını temel alan yeni bir rozetle değiştirdiler. Tüm modern dokunuşlarla. tarihle süslenmiş bir simge olmaya devam ediyor.
9 Bristol Şehri (2019)
Bristol City, 2019’da hanedan armasını kırmızı iç saha formasını içeren basit bir ardıç kuşuyla değiştirerek, başarılı bir rozet değişikliğiyle modern dünyaya sadelikle adım attı. Yeni tasarım, kulübün ilerici yaklaşımını yansıtacak ve taraftarların gurur duyabileceği bir kimlik yaratacak şekilde seçildi.
Bu arada ardıç kuşu, umut ve yeniden doğuşun sembolü olmasının yanı sıra kulüp tarihindeki yeri nedeniyle de seçildi. 2019 yılında şehrin modern, basit ve etkili bir yeniden tasarımına şiddetle ihtiyaç duyuldu. Ancak Robins’in bir gün Premier Lig’e geri dönüp dönmeyeceği henüz belli değil.
8 Fiorentina (2022)
2022’de yeni bir rozetle birlikte kulübün manifestosunu açıklayan Fiorentina, Floransa topluluğunun tarihi bir sütununu yeniden tasarlamakla görevlendirildi. Sonuçta, diğerleri gibi, büyük bir değişikliğe ihtiyaç duyulmadı. İtalyan kulübü, mor renge sadık kalarak ve altın çerçeveyi kaldırarak rozetin boyutunu ve şeklini değiştirdi.
Belki bir gün Fiorentina İtalyan futbolunun zirvesine çıkarsa altın çerçeve geri dönecektir ancak şimdilik tasarımları daha basit ve kulübün ana renkleriyle daha uyumlu olmaya devam ediyor.
7 Chelsea (2005)
2000’li yılların başındaki Chelsea logosu bazıları tarafından tanınmayacaktır. Sonuçta Blues’un armayı yeniden tasarlama kararı, Premier Lig’deki başarılarının başlangıcıydı; bu da birçok kişinin mevcut armayı geçmişinin büyük bir kısmıyla ilişkilendireceği anlamına geliyor ki bu da elbette tasarımcılar için ideal.
Yeni simgenin doğru seçim olduğunu söylemeliyim. Chelsea’nin eski arması oldukça eskiydi; CFC harflerinin arasındaki sarı ve mavi aslan, Premier Lig prestijinden ziyade “eski Birinci Lig” hissini veriyordu.
Kameralar yeni armalarını görür görmez Premier Lig şampiyonluğu yarışına giren Chelsea’nin, önceki 50’li yılların en parlak dönemindeki armalarının modern bir versiyonu olan Chelsea arması, artık İngiliz futbolunun en tanınmış armalarından biri.
6 Cephanelik (2002)
Arsenal, Chelsea’den önce altın, kırmızı ve bugünlerde aşina olduğumuz ünlü topun yer aldığı eski tasarımını değiştirerek modern rozetin önünü açmıştı. Yirmi yıldan fazla bir süre boyunca, Nişancılar altın topu koruyan ancak ana renkleri mavi bir dokunuşla kırmızıya değiştiren modern bir tasarıma sadık kaldı.
Hatta geçen sene kulüp forması giyen birini görmüştük ve bu en büyük değişiklik olurdu. Eski armanın zengin bir tarihi var ve favori olmaya devam ediyor, ancak mevcut logo başlı başına ikonik hale geldi.
5 Inter (2021)
Juventus’un tarihi görünümünü korurken minimalizme doğru fazla ileri gitmesinin ardından Inter’in 2021’deki yeniden tasarımı pek çok sinir bozucu olabilirdi. Ancak San Siro’da bulunanlar aynı hatayı yapmadı. Görünüşe göre Inter, önceki armadaki fikirleri terk etmek yerine onları güncelleyerek onlara modern bir görünüm kazandırdı.
Juventus’un başarısız olduğu yerde Inter başarılı oldu ve ironik bir şekilde bu değişiklik o zamandan beri sahaya yansıdı; eski, hayal kırıklığı yaratan birkaç yıl boyunca Serie A şampiyonluğunu yeniden kazanmak için mücadele etti.
4 Deportivo Alaves (2020)
Deportivo Alaves, 2020 yılında rozetini yeniden tasarlayarak birçok önde gelen kulübün başaramadığı bir görevi başarıyla yerine getirdi. Görünümü basitleştirmek için gök mavisi rengi mavi ve beyazla değiştirildi ve bayrak artık doğrudan amblemin içine yerleştirildi. yeni tarak şekli.
La Liga’da yer almaya layık bir ikon olan Alaves, artık yeni bir dönemi temsil eden üst üste üçüncü sezonunda da stil açısından en iyi kulüp statüsünü korumaya çalışacak.
3Brentford (2016)
Kulüplerin yeni bir çağa yeni rozetler alarak adım attığından bahseden Brentford, 23 yıl sonra ilk kez 2016 yılında rozetlerini yeniden tasarladı ve o zamandan beri arkasına bakmadı. Oldukça kaotik klasik İngiliz tasarımını değiştiren Brentford, artık bölüm genelinde iyi bilinen çok daha modern bir rozet oluşturmak için kırmızı ve beyaz renklerin yanı sıra arıya da odaklanmaya karar verdi.
Batı Londralıların, artık İngiltere’nin üst düzey uçuşunun dışındaki bir dönemi temsil eden eski tasarım yerine, Premier Lig’e yeni rozetlerini getirmeleri çok uygun.
2Manchester City (2016)
O zamanlar klasik kartalı terk etmek Manchester City için iyi bir fikir gibi görünmüyordu. Birçoğu yeni rozetlerinden emin değildi, ancak zaman harika bir şifacıdır ve güncellenmiş tasarımları artık futbolda gördüğümüz en iyiler arasında yer alıyor. Artık böyle bir başarıyla anılan bir tasarımla Manchester City, 1974 görünümünü yeniden tasarlamak ve bugün gördüğümüz rozeti yaratmak için tarihte bir adım geriye gitti.
Konu Premier Lig’i değiştirmek olduğunda, diğer birçok başarının da gösterdiği gibi, bunu Manchester City’den daha iyi yapan çok az kişi var.
1 Ajax’ın (2025)
Yenilik önyargısı burada tartışılabilir, ancak mevcut haliyle Ajax’ın yeniden tasarımı canlandırıcı derecede şık görünüyor. 1928-1990 yılları arasında kullandığı armalara geri dönen Ajax, gelecek yıl 125. yılını şık bir şekilde kutlayacak. Kırmızı çizgiyi bir kenara bırakan Hollanda devleri, belki de saha içinde ve saha dışında en iyilerini yeniden yakalamak amacıyla daha eski, daha cesur bir görünüme dönmeye hazırlanıyor.
Club CEO’su Menno Gielen, gazetecilere (FourFourTwo tarafından bildirildiği üzere) şunları söyleyerek kararı açıkladı: “Ajax, 18 Mart’ta 125. yıl dönümünü kutlayacak. Kutlamada klasik logonun geri dönüşünün duyurusu da yer alacak.
“Hayranlarımızın çoğunun bu arzuyu yıllardır taşıdığını biliyoruz ve 125. yıl dönümümüzün, klasik logoyu hayranlarımıza ve kendimize geri getirmek için mükemmel bir zaman olduğunu düşündük.”